Robert Koleji Makers Atölyeleri 2017; buluşu, yaratıcılığı ve hüneri kutlamak ve Maker hareketini yaygınlaştırmak için düzenlenen Maker School Festivali olup 27 Mayıs 2017 Cumartesi günü ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilecektir.

RCMAKERS NEDİR ?

RCMakers, buluşu, yaratıcılığı ve hüneri kutlamak ve Maker hareketini yaygınlaştırmak için Robert Kolej öğrencileri ve öğretmenleri tarafından düzenlenen bir festivaldir.

Bu etkinliğin en büyük amacı “maker”ların yaptıkları yeni teknolojileri ve buluşları paylaşmalarını sağlayarak geleceği yakalamaktır. Etkinliğin sadece teknik bir bakış açısı yoktur, bilimin, mühendisliğin, sanatın, performansın ve zanaatın yer aldığı geniş bir yelpazede inovasyonu ve deneysel yaklaşımı içinde barındırır.

RCMakers yok demeyen, yapan, üreten ve paylaşan bir gençlik için bir sahne!

RCMAKERS ATÖLYELERİ : 

KODU GAME İLE SURVIVOR ATÖLYESİ

Bu atölyede öncelikli amacımız eğlence aracımız olan oyunların tasarım ve kodlarını kendimiz yaparak gelişmeyi sağlamaktır. Kodu Game Lab. kullarak üç boyutlu oyunumuzu tasarlayacağımız bu atölyede kendi “Survivor” oyunumuzu yapacağız.

ARDUINO İLE TOPLUMA HİZMET PROJELERİ GELİŞTİRİYORUM ATÖLYESİ

Bu atölyede “Bir gün herkes maker olabilir.” felsefesinden yola çıkarak kurduğumuz ARDUINO kulübü 7.sınıf öğrencilerimiz, topluma hizmeti amaçladıkları farklı proje örneklerini sunacaklardır.

SCRATCH İLE KENDİ MINECRAFT DÜNYANI YARAT ATÖLYESİ

Bu atölyede bir çok öğrencinin bilip severek kullandığı Scratch programında yine çoğu kişinin severek oynadığı Minecraft oyunundan esinlenerek hazırlanabilecek bir mini Minecraft dünyası tasarım ve kod çalışmaları anlatılacaktır.

TOMTECH MODELLEME ATÖLYESİ

Tomtect yenilikçi bir ahşap modelleme oyunudur. Yüksek kalitedeki ahşap parçaları plastik parçalarla birleştirerek oynanır. Akıl oyunları sınıflarında ve STEM uygulamalarında kullanılmaktadır.

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜNÜ KENDİN YAP DERSİ YERİNDE İNCELEYELİM ATÖLYESİ

Bu atölyede öğrenciler kendi cardboard sanal gerçeklik gözlüklerini tasarlayacaklar. Virtual Reality gözlüklerini kullanarak Fen Bilimleri dersini Google Expeditions yardımıyla nasıl zevkli bir şekilde işlenebileceğini farkedecekler.

PYTHON VE OPENCV ATÖLYESİ

OpenCV, bir resim ya da video içindeki an- lamlı bilgileri çıkarıp işleyebilmek için INTEL tarafından C ve C++ dilleri kullanılarak geliş- tirilmiş, açık kaynak kodlu bir “Bilgisayarla Görme” kütüphanesidir. Bu atölyede OpenCV tanıtılacak bir demo uygulama yapılacak ayrıca geliştirilen tankbot üzerinde çalıştırılacaktır.

AKILLI CİHAZINI KENDİN ÜRET ATÖLYESİ

Arduino Uno mikrodenetleyici ve çeşitli sensörler kullanarak tasarlanan elektronik devrelerin Scratch For Arduino platformunda kodlanarak akıllı cihaz geliştirilecektir.

DRONE ATÖLYESİ

Robotik derslerini ileri seviyeye taşınması ile Drone eğitimi uygulamalı olarak anlatılacaktır. Drone kurulumu ve kodlanması uygulamalı eğitim planlanmıştır.

MODEL UÇAK ATÖLYESİ

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi takımlarından Apis Ar-Ge Takımı, RC Makers’ta 10-15 kişilik bir öğrenci grubuyla birlikte model uçak çalışması yapacaktır.THK’dan alınan model uçaklar öğrencilerle birlikte monte edilecek ve etkinlik sonunda uçaklar uçurulacaktır.

ŞENLİK ÖNEMLİ TARİHLERİ : 

Şenlik Başlama Tarihi : 27 Mayıs 2017

Şenlik Kayıt ve Açılış : 27 Mayıs 2017  saat 08:00 – 09:00

1.Atölyeler Başlama Zamanı : 27 Mayıs 2017  saat 10:00 – 12:30

2.Atölyeler Başlama Zamanı : 27 Mayıs 2017  saat 13:30 – 16:30

Kapanış ve Çekiliş Zamanı : 27 Mayıs 2017  saat 16:15 – 17:00

ŞENLİK ADRESİ : 

Adres: İstanbul Amerikan Robert Lisesi Kuruçesme Cad. No.87 34345 Arnavutköy –İstanbul

Tel: +90 212 359 2494

ŞENLİK BAŞVURU BİLGİLERİ : 

RC Makers atölyelerine ortaokul (5-8 sınıf) ve lise (9-12 sınıf) yaş gurubundan öğrenciler kabul edilecektir. Katılım yapacak öğrenciler ile beraber mutlaka bir danışman öğretmen gelmelidir.

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız