” Lise Öğrencileri için Kriptoloji Yaz Okulu 2017 “ isimli etkinlik, 06-11 Ağustos 2017 tarihleri arasında TÜBİTAK BİLGEM Ulusal Elektronik ve Kriptoloji Araştırma Enstitüsü tarafından Kocaeli – Gebze’de gerçekleştirilecektir.

NOT : Katılımcıların konaklama ve yemek giderleri TÜBİTAK tarafından karşılanacak olup ulaşım giderleri katılımcının kendisi tarafından karşılanacaktır.

ETKİNLİK HEDEF KİTLESİ : 

Bu sene 7. kez düzenlenmesi planlanan etkinlik, başvuru yapacak lise öğrencileri arasından seçilecek olan 30 başarılı öğrenci ile gerçekleştirilecektir.

ETKİNLİK BAŞVURU KOŞULLARI : 

  • 2017-2018 öğretim yılında Lise 2. , 3. ya da 4. sınıfta öğrenim görecek olmak,
  • 100 üzerinden 80.00 ve 80.00’den yüksek genel not ortalamasına sahip olmak,
  •  Lise Öğrencileri İçin Kriptoloji Yaz Okulu 2017 başvuru formunu doldurmak,
  • Başvuru formunda “ Lise Öğrencileri İçin Kriptoloji Yaz Okulu 2017’ye neden katılmak istiyorsunuz?” sorusuna verilen cevapta istekli olduğunu göstermek,
  • TÜBİTAK BİLGEM UEKAE’nin düzenlemiş olduğu bu veya benzeri bir etkinliğe daha önce katılmamış olmak.

ETKİNLİK PROGRAMI : 

Etkinlik çerçevesinde verilecek eğitimler üç ana başlık altında toplanmaktadır.

  • Kriptoloji Tarihi: Kriptoloji biliminin doğuşu ve tarihsel gelişimi anlatılacak olup, ikinci dünya savaşında kullanılan ve çok önemli bir yeri olan Enigma tipi şifreleme aygıtları tanıtılması hedeflenmiştir.
  • Kriptografik temel yapıtaşları ve analiz teknikleri: Temel şifreleme tekniklerinden başlanılarak, dizi ve blok şifreleme, özet fonksiyonlar, açık anahtar şifreleme metodları ve protokoller tanıtılarak, bunların yanı sıra şifreleme algoritmalarına yapılabilecek saldırılar ve analiz metodları da ele alınacaktır.
  • Modern uygulama alanlarına örnekler ve yakın gelecek öngörüleri: Kriptoloji biliminin günümüz dünyasında pratik kullanım alanı bulduğu sayısal damgalama, genetik alanındaki ihtiyaç ve kullanımlar, verilerin saklanmasında ve sıkıştırılmasında şifreleme metodları gibi konular anlatılacak olup, bunun yanında başta e-devlet uygulamalarında olmak üzere kişisel bilgilerin saklanması ve mahremiyet gibi kriptografik hizmetlerin sağlanabilmesi için ileri kriptoloji yapıtaşları ve ileri kriptografik protokoller tanıtılacaktır.

 ETKİNLİK ULAŞIM BİLGİLERİ : 

Adres : TÜBİTAK Gebze Yerleşkesi, TÜSSİDE Tesisleri

ETKİNLİK ÖNEMLİ TARİHLERİ :

Eğitim Tarihi : 06 – 11 Ağustos 2017 
Başvuru Tarihi : 20 Haziran 2017 – 16 Temmuz 2017
Başvuru Sonuç Tarihi : 20 Temmuz 2017

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız