” Adana Robotik ve Kodlama Şenliği 2018 “ isimli etkinlik, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Adana Fatih Projesi Birimi organizatörlüğünde 13 – 14 Nisan 2018 tarihleri arasında Adana’da gerçekleştirilecektir.

“İnsan gördükleri kadar zengindir” diye bir söz vardır. Etkinlikler, çalıştaylar, zirveler ve katıldığımız programlar muhakkak bizlere bir katkı sağlar. Yapılan bu organizasyonlarda öğreneceğimiz bir bilgi, göreceğimiz bir eser, duyacağımız bir söz kendimize çok farklı bir kapı aralayabilir. Potansiyelinizin farkına varma, gelişen dünyayı yakından takip etme ve sizleri daha yakından tanımak adına sizleri Robotik ve Kodlama Şenliğimize bekliyoruz.

BİLİM ŞENLİĞİ AMACI : 

Çocuklarımızın geleceğin bir parçası olmasını istiyorsak okul öncesinden başlayarak, eğlenceli şekilde kodlama mantığını öğrenmelerini sağlamalıyız. Sadece programlar hazırlamak için kodlama öğrenmek gerekmiyor, ufak yaşlardan itibaren kodlama eğitimleri alan miniklerin zihinsel gelişimleri de daha farklı olmaktadır. Kodlama ile uğraşan çocukların düşünme yapıları olumlu yönde değişmektedir. Çocuklar hayallerinde canlandırdığı objeleri hareketlendirmek için değişik şekillerde düşünmek zorundalar. Kodlama yaparken birçok değişik uyaran ve çevresel koşulları düşünerek çok boyutlu düşünme yetisi kazanmaktadırlar.

Tüm bunlar düşünüldüğünde gelişen ve hızla değişen dünyamızın bir parçası olmak, yenidünya da söz sahibi olma ve her şeyden önemlisi kendi bilişsel atılımımızı yapmak, zihinsel gelişimimize katkı sağlamak için haydi KODLAMA ya.

BİLİM ŞENLİĞİ HEDEF KİTLESİ : 

” Adana Robotik ve Kodlama Şenliği 2018” isimli etkinliğe, bilime ilgi duyan, eğitimde kodlama konusunda kendini geliştirmek isteyen herkes katılım gösterebilir.

BİLİM ŞENLİĞİ ULAŞIM BİLGİLERİ : 

Eklenecektir.

BİLİM ŞENLİĞİ ÖNEMLİ TARİHLERİ : 

Bilim Şenliği Atölye Başvuru Başlama Tarihi : 2 Ocak 2018

Bilim Şenliği Atölye Başvuru Bitiş Tarihi : 11 Şubat 2018

Bilim Şenliği Atölye Katılımcı Başvuru Başlama Tarihi : 19 Mart 2018

Bilim Şenliği Atölye Katılımcı Başvuru Bitiş Tarihi : 30 Mart 2018

Bilim Şenliği Başlama Tarihi : 13 Nisan 2018

Bilim Şenliği Bitiş Tarihi : 14 Nisan 2018

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız