” TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı “, belirtilen çağrı alanlarında katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamalar içeren faaliyetler, destek programı kapsamını oluşturur.

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Özel Çağrısı Amacı

Bu çağrı, ülkemizde yaşanılan depremlerden doğrudan etkilenen 11 ilimiz (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa) ve bir ilçemizde (Sivas ili Gürün ilçesi) deprem sonrası gerçekleştirilecek uygulamalı etkinlikleri destekleme amaçlı hazırlanmıştır.

Çağrı ile bilim kültürü ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması, katılımcılara bilimsel bilginin ulaştırılması ve bilim-teknoloji ile toplum arasındaki etkileşimin etkinlikler yoluyla artırılması amaçlanmaktadır.

Belirtilen çağrı alanlarında katılımcılarda farkındalık oluşturan, katılımcılara bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik olumlu bakış açısı kazandıran ve bilimsel düşünme becerileri sağlayan etkileşimli uygulamalar içeren faaliyetler, çağrı kapsamını oluşturur. Deprem bölgesinde yaşayan toplumun yaşama uyum sürecini destekleyen bilimsel faaliyetler çağrı kapsamına girer.

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Özel Çağrısı Hedef Kitlesi

Programın hedef kitlesi; okul öncesinden liseye tüm öğrencilerdir.

Etkinlikler; konteyner ve çadır kentlerdeki öğrencilere yönelik olarak kurgulanacaktır.

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Özel Çağrısı Başvuru Takvimi

Proje rehberine göre projeye yapılacak olan başvurular, 1 Mart 2023 tarihinde başlayacaktır.

Onaylanan TÜBİTAK 4007 projeleri ise proje başvuru onayı tarihinden itibaren (başvuru elektronik imzası öncesi) 90 gün içerisinde tüm proje etkinliklerini gerçekleştirilecek şekilde planlama yapılmalıdır. E-imza öncesi projede bir değişiklik yapılması durumunda sistem yeni zaman aralığını esas alacaktır.

TÜBİTAK 4007 Afet Bölgesi Özel Çağrısı Başvuru Süreci

Proje başvurusu yapılabilmesi için tüm başvuru sahiplerinin (proje yürütücülerinin) öncelikle Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hesabının bulunması gereklidir. ARBİS hesabı bulunmayan başvuru sahipleri, Arbis Kayıt Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip ARBİS hesabının nasıl kayıt edileceğini öğrenebilirler.

ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) başvurularını, Proje Başvuru Sistemi’ne ARBİS bilgileri ile giriş yaparak tamamlayabilir. Proje Başvuru Sistemi’nin kullanımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan proje yürütücüleri, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır ? isimli bilgi bankamızı inceleyebilirler.

Proje Başvuru Sistemi üzerinde proje başvurusu onaylandıktan sonra E-imza sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Bu aşamada tüm başvurular E-imza aracılığıyla yapılacaktır. E-imza sahibi olmayan başvuru sahipleri, E-imza Başvuru Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip E-imza başvurusunun nasıl yapılabileceğini öğrenebilirler.

Dilerseniz daha önceki yıllarda desteklenen ve kabul edilen TÜBİTAK 4007 projelerini incelemek isterseniz TÜBİTAK 4007 örnek projeleri isimli etkinlik kategorimizi inceleyebilirsiniz.

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenlikleri Programı hakkında yeterli bilginizin olmadığını düşünüyorsanız bu konuda yazılmış en güncel detaylı bilgi bankamızı inceleyebilirsiniz.