” Playlab Teknoloji Yıldızları Çocuk Yaz Kampı “ isimli etkinlik, 9 – 12 yaş grubu ve 13 – 16 yaş grubu olmak üzere iki farklı kategoride Hacettepe Teknokent – Ankara’da gerçekleştirilecektir.
Yaz kampını bitiren katılımcılara, Hacettepe Teknokent ve PlayLab Türkiye imzalı katılım belgesi verilecektir.
Katılımcılara öğlen yemeği ve akşam yemeği verilecektir.
ETKİNLİK AMACI :
Etkinliğin en temel amacı, çocuklara kodlama eğitimi vermek ve kodlama ile ilgili farkındalık yaratmaktır. Kodlama eğitimi çocuklara matematik, bilim, problem çözme, takım çalışması, proje bazlı düşünme, yaratıcı sanatlar ve daha pek çok alanda beceri kazandırmaktadır.
Aynı zamanda bu etkinlik ile çocuklar, odlamayı eğlenceli bir şekilde öğrenecek ve sensörleri kullanarak kendi robotlarını programlayarak kendi elektronik aletlerini tasarlayabilecektir.
Ayrıca üç boyutlu modelleme ile ürünler tasarlama, kendi oyunlarını ve mobil geliştirebilme gibi bilgilere de ulaşabileceklerdir.
ETKİNLİK İÇERİĞİ :
Scratch ile Kodlama Eğitimleri: Dünyanın en iyi teknik üniversitesi olarak tanınan Massachusetts Institute of Technology’nin (MIT) çocuklara yönelik geliştirdiği “Scratch” programı, çocukların bilişsel ve algoritmik becerilerini geliştirmeye yardımcı oluyor. Çocuklar bu eğitimde geometrik şekilleri (kare, dörtgen, beşgen vs), yaprak çizme, kendi karakterini çizmek ve dans ettirmek, konuşma balonları, orkestra oluşturma vs. gibi konuları deneyimleyecekler.
3D Modelleme Geliştirme Atölyesi : TinkcerCad ve SketcUP ile 3 Boyutlu Tasarım. 3 D Modellemer öğrenciler, öğretmenler, tasarımcılar tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Masaüstü bilgisayarınızla kullanabileceğiniz gibi tabletinizle de rahatlıkla tasarımlarınızı yapabilirsiniz. Yaptığınız 3D modelleri 3D yazıcıdan rahatlıkla baskı alma imkanı da veren bu web editör, browseriniz güncel ve destekliyorsa hemen hemen tüm bilgisayarlarda rahatlıkla çalışabilmektedir.
KODU( KODU GAME LAB) İle Oyun Geliştirme: KODU çocukların bilgisayar ve XBOX’lar için oyun kodlamasını amaçlayan basit bir programlama dilidir. KODU programlama becerisi olmayan çocuklar veya gençler için tasarlanmış kolay kullanımı olan nesne tabanlı görsel bir programlama dilidir. Kodu sadece programlama öğretmek amaçlı bir yazılım değildir. Programlamanın yanında çocuklara problem çözme, storytelling ve algoritma mantığını öğretme yeterliliğine sahip olan bir yazılımdır. “Çaktırmadan öğretme” metodunun en iyi uygulanabileceği teknolojilerden biridir.
ARDUİNO İLE ROBOTİK PROGRAMLAMA:
Arduino atölyesi ile çocuklar, bir yandan çok eğlenirken diğer yandan da fiziksel olarak dikkat, odaklanma ve motor becerilerini geliştirecek. Mantıksal ilişki kurmak, problem çözme, eleştirel düşünme ve akıl yürütme becerileri gelişen çocuklar; arduino geliştirme kartı ile model sensörler kullanarak kendi robotlarını programlayabilip, kendi elektronik aletlerini tasarlaryabilecek hale gelecekler.
APP INVENTÖR İLE MOBİ UYGULAMA GELİŞTİRME VE PYTHON İLE KODLAMA DÜNYASINA YOLCULUK
ETKİNLİK HEDEF KİTLESİ VE KATEGORİLER :
9 – 12 Yaş Grubu :
1.Dönem (3 Temmuz – 14 Temmuz)
- Scratch ile Kodlama Atölyesi
- 3D Modelleme Geliştirme Atölyesi
2. Dönem ( 17 Temmuz – 29 Temmuz)
- Scratch ile Kodlama Atölyesi
- Kodu Game Lab ile Oyun Geliştirme Atölyesi
3. Dönem (31 Temmuz – 11 Ağustos)
- 3 D Modelleme Geliştirme Atölyesi
- Arduino ile Robotik Programlama (Temel)
13-16 YAŞ GRUBU
1.Dönem ( 3 Temmuz – 14 Temmuz)
- App Inventör ile Mobil Uygulama Geliştirme
- Python ile Programlama Dünyasına Yolculuk
2. Dönem (17 Temmuz – 29 Ağustos)
- Python ile Programlama Dünyasına Yolculuk
- Arduino ile Robotik Programlama
3. Dönem (31 Temmuz – 29 Ağustos)
- Mobil Uygulama Eğitimi
- Mobil Proje Geliştirme
ETKİNLİK ÜCRETİ :
Erken Kayıt Ücreti : 1.250 TL (KDV dahil) ( 18 Haziran 2017 öncesi )
Geç Kayıt Ücreti : 1.350 TL (KDV Dahil) ( 18 Haziran 2017 sonrası)
Son Başvuru Tarihi : 2 Temmuz 2017