” Sanal Gerçeklik Teknolojileri ile Etkileşimli Buluşma “ isimli etkinlik, 2018 yılı TÜBİTAK 4005 programı tarafından desteklenmiş olup Bahçeşehir Üniversitesi organizatörlüğünde 2 – 27 Temmuz 2018 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirilecektir.

Katılımcılara uygulamalı kamplar düzenlenerek eğitimler verilecektir ve VR laboratuvarında daha önce geliştirilmiş uygulamaları deneyimleyeceklerdir.

PROJE AMACI : 

Hızla gelişen bilişim teknolojileri ile her çeşit verinin metin, 2B ve 3B görsel modellerle dijital ortama aktarılması yaygınlaşmış ve bu bilgiler birçok teknolojik çözümde kullanılmaya başlanmıştır. Bu teknolojilerin başında Sanal Gerçeklik (VR) Teknolojileri gelmektedir.

Bu projede amaç,

  • VR teknolojilerinin kullanımı, geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli temel ve uygulamalı eğitimleri vermek,
  • Eğitimlerinde VR uygulamalarını kullanmak isteyen ya da kendi eğitim senaryolarını oyunlaştırarak geliştirmek isteyen eğitmenlerin sayısını artırmak,
  • Özgün öğrenme teknikleri ve kaliteli eğitim uygulamaların ortaya çıkış potansiyelini artırmaktır.

PROJE HEDEF KİTLESİ :

” Sanal Gerçeklik Teknolojileri ile Etkileşimli Buluşma “ isimli etkinliğe  İstanbul içi ve dışından ortaokul, lise seviyesi öğretmenler ve üniversitelerden akademisyenler başvuru yapabilir.

PROJE KONULARI : 

Etkinlik

İçerik

Sanal Gerçeklik (SG) Teknolojisine Giriş

Bu modülde katılımcılar geçmişi, şimdisi ve geleceği ile sanal gerçeklik teknolojisi ile tanıştırılacak; mevcut ve potansiyel kullanım alanları üzerine örnek çalışmalar paylaşılacaktır.

Eğitim İçeriği & Oyun Senaryosu Tasarlama

Özellikle SG teknolojisinin eğitimde kullanımına odaklanılacağı için ilgili oyunlaştırılmış deneyimlerin tasarımında, uygun eğitim içeriğinin seçilmesi ve bir oyun senaryosuna dönüştürülmesine odaklanılacaktır.

Dijital Tasarım Araçları

VR deneyimini tasarlamaya geçiş modülüdür. Görsel işleme için Adobe Photoshop, üç boyutlu modelleme için Autodesk Maya ve oyun geliştirmek için Unity3D oyun motoru yazılımlarına çeşitli mini uygulamalar ile girizgahlar yapılacaktır.

2B Dijital Uygulama Geliştirme

Unity3D oyun motoruna devam edilerek, 2B uygulama geliştirmeye yönelik esaslar anlatılacaktır.

3B Modelleme

Autodesk Maya programına devam edilerek, tasarlanacak VR deneyiminin sahnesi ve içindekileri kurgulanacak ve oluşturulacaktır.

3B SG Uygulama Geliştirme

Oluşturulan 3B sahne ve objeler Unity3D oyun motoruna aktarılarak, gerekli VR prosedürlerinin yerine getirilmesiyle VR deneyimi tasarımı tamamlanacaktır.

PROJE KONAKLAMA VE ULAŞIM BİLGİLERİ :

” Sanal Gerçeklik Teknolojileri ile Etkileşimli Buluşma “ isimli etkinlik, Bahçeşehir Üniversitesi Galata Kampüsünde gerçekleştirilecektir.

PROJE ÖNEMLİ TARİHLERİ :

Başvuru Başlangıç Tarihi : 16 Mayıs 2018

Başvuru Bitiş Tarihi : 22 Haziran 2018

Proje Başlangıç Tarihi : 2 Temmuz 2018

Proje Bitiş Tarihi : 27 Temmuz 2018

PROJE BAŞVURU BİLGİLERİ :

” Sanal Gerçeklik Teknolojileri ile Etkileşimli Buluşma “ isimli etkinlik, proje başvurularını online olarak almaktadır.

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız