” Sorgulayıcı Araştırmaya Dayalı Öğretim Etkinlikleri ve Uygulamaları “ isimli proje, 2017 yılı TÜBİTAK 4005 programı tarafından desteklenmiş olup 21 – 27 Ocak 2018 tarihleri arasında Van’da gerçekleştirilecektir.

NOT : Katılımcıların konaklama ve yemek masrafları TÜBİTAK tarafından karşılanacaktır.

PROJE AMACI : 

Bu projenin amacı, kimya öğretmenlerine kimya konularında sorgulayıcı-araştırma yaklaşımı nasıl uygulanır noktasında deneyim kazandırmaktır. Böylece hem ülkemizdeki kimya öğretmenlerinin bu yaklaşımı derslerinde etkili bir şekilde kullanabilmesi için destek sağlanacak hem de kimya öğretim programının esas amacı olan kimya okur-yazarı öğrenciler yetiştirilmesine katkıda bulunulacaktır.

Son olarak, bu yaklaşımın derslerde kullanılması ile araştıran, sorgulayan, merak eden ve bilime karşı olumlu tutum geliştiren öğrenciler yetiştirilmesi konusunda ülkemize kazanç sağlanacaktır.

PROJE HEDEF KİTLESİ :

Projemizde katılımcı olmak için kimya öğretmenleri başvuru yapabilir.

PROJE KATILIMCI SEÇİM KRİTERLERİ : 

Projemizde katılımcı olarak yer alacak öğretmenlerimizin seçiminde aşağıdaki özellikler değerlendirme kriteri olarak ele alınacaktır:

Cinsiyet : Katılımcıların yarısının erkek yarısının kadın olmasına dikkat edilecektir.

Görev yapılan il : Projede paylaşılan bilgi ve kazanılan tecrübelerin Türkiye geneline yayılması için seçilecek katılımcıların görev yaptıkları illerin homojen bir dağılım göstermesine özen gösterilecektir. Bu nedenle her ilden bir katılımcı olması sağlanacaktır.

Hizmet Yılı : Aynı ilden birden fazla başvuru olduğu takdirde hizmet yılına göre seçim yapılacaktır. Katılımcıların en az 10 ve daha fazla yıl itibariyle çalışıyor olmasına dikkat edilecektir. Kimya öğretim programının yapılandırmacı yaklaşım benimsenerek yenilendiği dikkate alındığında, 10 yıl ve daha fazla tecrübeli öğretmenlerin lisans öğrenimleri sırasında yeni yaklaşımlara dayalı ve bu yaklaşımları temel alan etkinlik temelli dersler almadıkları düşünülmektedir.

NOT : Belirlenen katılımcıların bazılarının çeşitli sebeplerle katılamama ihtimaline karşılık 10 kişilik bir yedek liste oluşturulacak ve katılamayanların yerine bu listedeki öğretmenler sırayla çağrılacaktır.

PROJE KONAKLAMA BİLGİLERİ :

Proje süresince katılımcılar Yüzüncü Yıl Üniversitesi Konukevi’nde 2 kişilik odalarda konaklayacaklardır.

Havaalanı-Konukevi: Ferit Melen Havalimanından kalkan servis araçlarıyla, otobüs ya da taksi ile 20 dk
Otogar-Konukevi: Otogar önünden geçen “Kampüs” otobüs ve dolmuşlarıyla 15 dk

PROJE ULAŞIM BİLGİLERİ :

Katılımcıların bulundukları şehirden Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsüne gelmeleri kendi sorumluluklarındadır ve ulaşım giderleri katılımcının kendisine aittir.

PROJE ÖNEMLİ TARİHLERİ :

Proje Son Başvuru Tarihi : 31 Ekim 2017

Asil ve Yedek Katılımcı Listesinin Duyurulması : 10 Kasım 2017

Katılımcılar için kesin kayıt onay verme son tarihi : 13 Kasım 2017

Proje Başlama Tarihi : 21 Ocak 2018

Proje Bitiş Tarihi : 27 Ocak 2018

Başvuru yapmak için lütfen tıklayınız