Gizlilik ve Güvenlik Politikası

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında Eğitim Etkinlikleri Paylaşım Ağı bünyesinde yer alan ve ayrıca aşağıda belirtilmiş olan tüm mecralarda ilgili Türkiye Cumhuriyeti kanun hükümleri çerçevesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak amacıyla sistemde tutulan verilerin işlenmesi noktasındaki esaslar aşağıda açıklanmıştır.

Bu gizlilik politikası, www.EgitimEtkinlileri.net (Gizlilik politikasında “Eğitim Etkinlikleri” olarak anılacaktır) üzerinde kullanıcıların Eğitim Etkinlikleri’nde bulunan kişisel verilerinin kullanımı ve korunması amacıyla düzenlenmektedir.

Kullanıcıların, üyelerin kişisel bilgileri, kişisel verileri, adı-soyadı, doğum tarihi, e-posta adresi, adresi, telefon numarası, ip adresleri, log kayıtları gibi kullanıcıyı doğrudan ya da dolaylı olarak tanımlamaya yönelik her türlü kişisel bilgi, kişisel veri olup, bu gizlilik politikasında “kişisel veriler” olarak anılacaktır.

KAPSAM VE RIZA

Bu gizlilik politikası, kişisel verilerinizin tarafımızca toplanması, kullanımı, paylaşımı, muhafaza edilmesi ve korunması konularını ve bunlar ile ilgili haklarınızı açıklamaktadır. Bu Gizlilik Politikası mobil cihazlar da dahil olmak üzere, erişim veya kullanım yönteminize bakılmaksızın, internet sitemiz de dahil olmak üzere, bu Gizlilik Politikası’na atıfta bulunulan her tür uygulama ve hizmet sunumuna (birlikte, “Hizmetler”) uygulanacaktır. Hizmetlerimiz’i kullanarak ve/veya hesap oluşturarak bu Gizlilik Politikasını ve Site Kullanım Kuralları’nı kabul etmekte ve bu Gizlilik Politikası’nda açıklandığı üzere, kişisel verilerinizi toplamamıza, kullanmamıza, gerektiğinde idari kurumlar ve adli kurumlar tarafından gelen talepler ve bildirimler doğrultusunda kişisel veriler, Gizlilik Politikasına uygun olarak adli ve idari kurumlar ile paylaşılmasına, muhafaza etmemize ve korumamıza rıza göstermektesiniz.

GİZLİLİK VE GÜVENLİK STANDARTLARI

Eğitim Etkinlikleri, kişisel verileri ve kullanıcılarının gerçekleştirmiş olduğu işlem bilgilerinin güvenliğini ve gizliliğini sağlamak için gerekli önlemleri almaktadır. Ancak, Eğitim Etkinlikleri tarafından gerekli bilgi güvenliği önlemlerinin almasına rağmen internet sitesine ve/veya sisteme ( sunuculara ) yapılan saldırılar sonucunda kişisel verilerin zarar görmesi veya üçüncü kişilerin eline geçmesi durumunda, Eğitim Etkinlikleri’nin bu sebeplerden dolayı herhangi bir sorumluluğu olmayacaktır ve bu gibi kişisel veri kayıplarından doğacak sorumlulukları kabul etmez.

Gizlilik ve güvenlik tedbirleri amacıyla sitemizin tamamında SSL şifreleme protokolü, TLS 1.3 protokolü, HTTP Katı Taşıma Güvenliği yani HSTS protokolü, Otomatik HTTPS Yönlendirme protokolü ve cPanel WAF protokolü gibi son teknoloji güvenlik tedbirleri uygulanmaktadır.

Şifreniz kullanıcı hesabınızı korur, bu nedenle benzersiz ve güçlü bir şifre kullanmalı, bilgisayarınız ve tarayıcınıza erişimi sınırlandırmalı ve Eğitim Etkinlikleri’ni kullandıktan sonra oturumu kapatmalısınız.

Bir kullanıcının, başka bir kullanıcının kişisel verilerine ( bilgilerine ) ulaşması ve bu bilgileri değiştirmesi mümkün değildir. Kullanıcının kişisel bilgileri ve/veya verileri, Eğitim Etkinlikleri haricinde yalnızca kullanıcı tarafından ulaşılabilir ve bu bilgiler ancak kullanıcı tarafından güncellenebilir. Kullanıcının talebi ile kişisel veriler Eğitim Etkinlikleri tarafından da güncellenebilecektir.

KİŞİSEL VERİLERİN TOPLANMASI VE ÇEREZLER

Eğitim Etkinlikleri, kullanıcılarının sitedeki dolaşımları sırasında ziyaret edilen bölümler, tıklanan alanlar gibi özellikleri otomatik olarak toplamaktadır. Bu veriler, sadece bölümlerin, farklı alanların izlenme, takip edilme oranlarının tespiti için kullanılmaktadır. Sayfaların nereden geçerek ya da ne şekilde ziyaret edildiğini belirleyen “cookie” adlı teknolojinin kullanıldığı durumlarda aynı şekilde sitenin farklı alanlarının izlenme, tıklanma oranlarının belirlenmesinde istatistiki veri olarak toplanmakta olup; kişiye özel yapılan bir uygulama değildir. Bu teknoloji ile amaçlanan, kullanıcıların daha sıklıkla ziyaret ettikleri bölümlere ait içeriği, siteye ilk ziyaretinden itibaren kullanıcı için daha kolay ulaşılır kılmaktır.

KİŞİSEL VERİLERİN PAYLAŞILMASI

Kişilerin, Eğitim Etkinlikleri ile paylaşmış olduğu bilgiler, kişilerin onayı dışında ya da yargı kararı ve/veya yasal bir yükümlülük altında bulunmadığı sürece herhangi bir üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşa hiçbir nedenden ötürü paylaşılmayacak ya da verilmeyecektir. Yasal düzenlemelerle bu bilgilerin açıklanmasını gerektiren bir durum tekâmül etmediği sürece hiçbir istisna ile bu bilgiler açıklanmayacaktır.

Kişisel bilgilerin açıklanmasını zorunlu kılan yasal zorunluklar arasında şunlar bulunabilir:

  • Yasal gerekliliklere uymak, Site Kullanım Kuralları‘nı icra etmek, herhangi bir içeriğin diğer kişilerin haklarını ihlal ettiğine dair iddialara müdahale etmek veya herhangi birinin hakkını veya güvenliğini korumak için paylaşabiliriz.
  • Cezai soruşturma ya da şüphelenilen yasadışı faaliyetler ile bizleri, sizi veya diğer herhangi bir kullanıcımızı kanuni sorumluluğa maruz bırakabilecek olan diğer faaliyetler ile ilgili olarak doğrulanmış bir talebe cevaben kolluk kuvvetleri veya resmi makamlar veya yetkilendirilmiş üçüncü kişilerle de veri paylaşılabilecektir. Bu kapsamda isim, şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi gibi yalnızca soruşturma veya ilgili inceleme ile alakalı olduğunu düşündüğümüz bilgileri açıklayacağız.
  • Fikri veya sınai hak ihlallerini engellemek veya durdurmak amacıyla gerekli gördüğümüz hallerde hak sahiplerine gerekli taahhüt ve sözleşmeleri kabul etmeleri halinde ilgili kullanıcıların (şehir, posta kodu, telefon numarası, e-posta adresi, kullanıcı kimlik geçmişi, IP adresi) bilgilerini paylaşabiliriz.
  • Mahkeme celbi, mahkeme kararı veya esas itibarıyla bunlara benzer bir kararın varlığı halinde veya muhtemel bir fiziki zarar veya finansal kaybı önlemek ya da şüphelenilen bir yasadışı faaliyeti bildirmek için iyi niyetli bir şekilde gerekli olduğunu düşünmemiz halinde kişisel verileri yasal işlemlere müdahil olan üçüncü taraflarla da paylaşabiliriz.
  • Başta 5651 Sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ile 6563 sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun olmak üzere yürürlükteki yasal düzenlemeler uyarınca kişisel verilerinizi öngörülen yetkili merciler ile paylaşmakla yükümlü olduğumuzu ayrıca hatırlatmak isteriz.

FERAGATNAME

Eğitim Etkinlikleri’nin özellikle şu nedenlerden kaynaklanan hasarlar için hiçbir sorumluluğu yoktur:

  • Kullanıcılar tarafından Site’ye girilen bilgilerin eksik, hatalı veya başkaca bir üçüncü kişiye ait olması nedeniyle doğabilecek tüm sorumluluk bilgileri Site’ye giren Kullanıcılar’a aittir.
  • Site’deki veya herhangi bir içerikteki, ya da herhangi bir üründeki, maldaki, yazılımdaki, bilgideki veya hizmet yoluyla sağlanan ya da indirilen hizmetlerdeki, yanlışlar, hatalar veya kusurlar,
  • Her türlü virüs, yazılım arızaları ya da benzer mekanizmalar

“Mücbir sebep” terimi, doğal afet, isyan, savaş, grev, iletişim sorunları, altyapı ve internet arızaları, elektrik kesintisi ve kötü hava koşulları da dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydıyla ilgili tarafın makul kontrolü haricinde ve Eğitim Etkinlikleri gerekli özeni göstermesine rağmen önleyemediği kaçınılamayacak olaylar olarak yorumlanacaktır. Bu tanımlama ile mücbir sebep kavramına giren ve burada sayılmamakla birlikte hukuken mücbir sebep sayılan tüm durumlarda, Eğitim Etkinlikleri, bu sözleşme ile belirlenen edimlerinden herhangi birini geç veya eksik ifa etme veya ifa etmeme nedeniyle yükümlü değildir. Bu ve bunun gibi durumlar, Eğitim Etkinlikleri için, gecikme, eksik ifa etme veya ifa etmeme veya temerrüt addedilmeyecek veya bu durumlar içinEğitim Etkinlikleri’nden herhangi bir nam altında tazminat talep edilemeyecektir. Eğitim Etkinlikleri, sitede veya serviste mevcut olan her türlü içerik ya da bilginin arızasız, hatasız, kusursuz, virüssüz veya üyenin yazılımını, verilerini veya cihazını değiştirebilecek, silebilecek her türlü şeyden arınmış olduğu konusunda hiçbir garanti vermemektedir. Site yoluyla yapılan her türlü içerik veya diğer materyal görüntülemesi veya yükleme işleminin sorumluluğu tamamen üyeye aittir.

GİZLİLİK VE GÜVENLİK POLİTİKASINDAKİ DEĞİŞİKLİKLER

Bu Gizlilik Politikası’ndaher zaman değişiklik yapılabilir. Sitemiz’de yayımlanması ile birlikte derhal geçerlilik kazanacak olan önemli değişikler hakkında ayrıca e-posta aracılığıyla duyuracağız.

Kişisel verilerinizin bu Gizlilik Politikası’nda yer almayan herhangi bir amaç ile toplanması, kullanılması, açıklanması veya muhafaza edilmesi durumunda, kişisel verilerinizin yeni amaçlar ile işlenmesi ile ilgili olarak önceden bilgilendirileceksiniz.

Kullanıcılara açık şekilde sunulan Gizlilik Politikası adresine girip değişiklikleri kontrol edilebilir ve sistemin işleyişine yönelik ek bilgiler için Üyelik Kullanım Sözleşmesi’ne bakılabilir.

Eğitim Etkinlikleri internet sitesini ziyaret eden ve kayıt olan her kullanıcı, Eğitim Etkinlikleri Gizlilik ve Güvenlik Politikası hükümlerini ve KVKK Aydınlatma Metnini okumuş, anlamış ve kabul etmiş sayılacaktır.

Bu değişiklikleri kabul etmemeniz halinde, üyeliğinizi sonlandırabilirsiniz.