” TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı ” ; doğa, bilim ve teknoloji konularında farkındalık yaratmak amacıyla hedef kitlenin bilimsel konu, kavram ve süreçleri gözlem ve uygulamalarla anlamasına olanak sağlayan ve belirli bir program dahilinde gerçekleştirilen etkinlikler, konaklamalı veya konaklamasız eğitim programlarıdır.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı Amacı

” TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı ” , bilginin toplum ile buluşturulmasını ve yaygınlaştırılmasını, bilginin mümkün olduğunca görselleştirilerek, etkileşimli uygulamalarla anlaşılır bir biçimde kazandırılmasını amaçlamaktadır. Program kapsamındaki projelerde; katılımcıların bilimsel olguları fark etmeleri sağlanarak, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin teşvik edilmesi hedeflenmektedir.

TÜBİTAK 4004 Matematik Yılı Özel Çağrısı Başvuru Takvimi

Proje rehberine göre projeye yapılacak olan başvurular, 22 Ağustos 2022 tarihinde başlar ve 30 Eylül 2022 tarihinde, saat 17.30’da sona erer.

Onaylanan TÜBİTAK 4004 projeleri ise 15 Kasım 2022  30 Haziran 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı Başvuru Süreci

Proje başvurusu yapılabilmesi için tüm başvuru sahiplerinin (proje yürütücülerinin) öncelikle Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hesabının bulunması gereklidir. ARBİS hesabı bulunmayan başvuru sahipleri, Arbis Kayıt Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip ARBİS hesabının nasıl kayıt edileceğini öğrenebilirler.

ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) başvurularını, Proje Başvuru Sistemi’ne ARBİS bilgileri ile giriş yaparak tamamlayabilir. Proje Başvuru Sistemi’nin kullanımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan proje yürütücüleri, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır ? isimli bilgi bankamızı inceleyebilirler.

Proje Başvuru Sistemi üzerinde proje başvurusu onaylandıktan sonra E-imza sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Bu aşamada tüm başvurular E-imza aracılığıyla yapılacaktır. E-imza sahibi olmayan başvuru sahipleri, E-imza Başvuru Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip E-imza başvurusunun nasıl yapılabileceğini öğrenebilirler.

Dilerseniz daha önceki yıllarda desteklenen ve kabul edilen TÜBİTAK 4004 projelerini incelemek isterseniz TÜBİTAK 4004 örnek projeleri isimli etkinlik kategorimizi inceleyebilirsiniz.

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Programı hakkında yeterli bilginizin olmadığını düşünüyorsanız bu konuda yazılmış en güncel detaylı bilgi bankamızı inceleyebilirsiniz.