” TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı “, çağrı alanları başlığı altında belirtilen alanlarda olmak üzere, katılımcılara kendi branşlarına yönelik olarak öğrencilerde ilgi ve merak uyandırmak, olumlu tutum geliştirmek, öğrencilerinin motivasyonlarını artırmak ve öğrenmelerini sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri yenilikçi yaklaşımlar aracılığıyla kazandıran etkileşimli faaliyetleri kapsar.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı Amaçları

” TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı “, lisansüstü öğrenciler, üniversitelerde görev yapan öğretim elemanları, bir kurum ve kuruluşta çalışan kadrolu öğretmenler ve kamu ve belediye iştiraklerinin işlettiği bilim merkezleri çalışanlarına, kendi branşlarında eğitim ve öğretime özgü yenilikçi yaklaşım, strateji, yöntem ve tekniklerin etkileşimli olarak kazandırılmasını, kullanılmasını ve yaygınlaştırılmasını amaçlar.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı Başvuru Takvimi

Proje rehberine göre projeye yapılacak olan başvurular, 9 Kasım 2020 tarihinde başlar ve 11 Ocak 2021 tarihinde, saat 23.59’da sona erer.

Onaylanan TÜBİTAK 4005 projeleri ise 1 Mayıs 2021  31 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı Başvuru Süreci

Proje başvurusu yapılabilmesi için tüm başvuru sahiplerinin (proje yürütücülerinin) öncelikle Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hesabının bulunması gereklidir. ARBİS hesabı bulunmayan başvuru sahipleri, Arbis Kayıt Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip ARBİS hesabının nasıl kayıt edileceğini öğrenebilirler.

ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) başvurularını, Proje Başvuru Sistemi’ne ARBİS bilgileri ile giriş yaparak tamamlayabilir. Proje Başvuru Sistemi’nin kullanımı hakkında detaylı bilgi sahibi olmayan proje yürütücüleri, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi Nedir, Nasıl Kullanılır ? isimli bilgi bankamızı inceleyebilirler.

Proje Başvuru Sistemi üzerinde proje başvurusu onaylandıktan sonra E-imza sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Bu aşamada tüm başvurular E-imza aracılığıyla yapılacaktır. E-imza sahibi olmayan başvuru sahipleri, E-imza Başvuru Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip E-imza başvurusunun nasıl yapılabileceğini öğrenebilirler.

Dilerseniz daha önceki yıllarda desteklenen ve kabul edilen TÜBİTAK 4005 projelerini incelemek isterseniz TÜBİTAK 4005 örnek projeleri isimli etkinlik kategorimizi inceleyebilirsiniz.

TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Programı hakkında yeterli bilginizin olmadığını düşünüyorsanız bu konuda yazılmış en güncel detaylı bilgi bankamızı inceleyebilirsiniz.