” TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı “, 5-12. sınıf öğrencilerinin ilan edilen tematik alanlar arasından kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerine bilimsel metodolojiye uygun şekilde çalışmalar yaparak elde ettikleri araştırma sonuçlarını sergileyebilecekleri Bilim Fuarlarına destek verilmesini sağlayan bir destekleme programıdır.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı Amacı

” TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı “, 5-12. sınıf öğrencilerinin bilimsel çalışmalar gerçekleştirme konusunda teşvik edilerek, soru ve sorunlara çözüm bulma yoluyla bilimsel süreç becerilerinin kazandırılmasına katkı sağlanmasını; farklı bilişsel, duyuşsal ve psikomotor seviyedeki her öğrenciye proje hazırlama fırsatının sunulmasını; bilimsel araştırma yöntem ve tekniklerinin, raporlamanın ve sunum becerilerinin öğrencilere kazandırılmasnı; öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak takım çalışması içerisinde proje hazırlama konusunda yeni ortam ve olanakların sağlanmasını amaçlamaktadır.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı Başvuru Takvimi

Proje rehberine göre projeye yapılacak olan başvurular, 23 Kasım 2020 tarihinde başlar ve 22 Ocak 2021 tarihinde, saat 23.59’da sona erer.

Onaylanan bilim fuarları ise 20 Eylül 2021 31 Aralık 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı Başvuru Süreci

Proje başvurusu yapılabilmesi için tüm başvuru sahiplerinin (proje yürütücülerinin) öncelikle Araştırmacı Bilgi Sistemi (ARBİS) hesabının bulunması gereklidir. ARBİS hesabı bulunmayan başvuru sahipleri, Arbis Kayıt Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip ARBİS hesabının nasıl kayıt edileceğini öğrenebilirler.

ARBİS kaydını tamamlayan başvuru sahipleri (proje yürütücüleri) başvurularını, http://bilimiz.tubitak.gov.tr adresinde ” Başvurular ” sekmesinden yapabilirler.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programına proje başvurusu sırasında e-imza gerekli olmamaktadır. Ancak proje başvurusu onaylandıktan ve kabul edildikten sonra sözleşme imzalamak için e-imza gerekli olmaktadır.

E-imza sahibi olmayan başvuru sahipleri, E-imza Başvuru Rehberi isimli bilgi bankamızı inceleyip E-imza başvurusunun nasıl yapılabileceğini öğrenebilirler.

TÜBİTAK 4006 e-imza süreci hakkında detaylı bilgi edinmek ve e-imza ile sözleşme imzalamayı adım adım öğrenmek için TÜBİTAK 4006 Sözleşmelerini E-İmza Kullanarak İmzalamak isimli bilgi bankamızı inceleyebilirler.

Dilerseniz daha önceki yıllarda desteklenen ve kabul edilen TÜBİTAK 4006 projelerini incelemek isterseniz TÜBİTAK 4006 örnek projeleri isimli etkinlik kategorimizi inceleyebilirsiniz.

İsterseniz proje yürütücülerinin TÜBİTAK 4006 proje başvurusu öncesinde ve sonrasında karşılaşabileceğini herhangi bir sorunda ihtiyaç duyacağı, problemine çözüm olacak bütün soruların ve cevapların sunulduğu bölüm olan ve her yıl güncellenen TÜBİTAK 4006 Sıkça Sorulan Sorular bilgi bankasını okuyabilirsiniz.

TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Programı hakkında yeterli bilginizin olmadığını düşünüyorsanız bu konuda yazılmış en güncel detaylı bilgi bankamızı inceleyebilirsiniz.